MALZEME
- 750 gram koyun veya kuzu eti
- 1 baş iri soğan
- 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI:
- Koyun ve kuzunun kol ya da budundan alınmış yağsız etler kuşbaşı şeklinde doğranır.
- Etler bir kaba konur, üzerine zeytinyağı, tuz, ve isteğe göre diğer baharatlar eklenir.
- Etler hem göze hoş gelecek şekilde hemde aralarında çok az boşluk kalacak şekilde şişlere saplanır.
- Ayrıca tercihen şişlere domates ikiye bölünerek ve yeşil biberler de dizilir. Yanmış kömür veya odun közü üzerinde çevrilerek pişirilir.
- Pişen domatesler ve yeşil biberler servis tabaklarının bir kenarına şişlerden çıkarılarak konur. Yine birlikte pişirilen kuşbaşı etler de tabakların diğer kenarına konur.
- Karabiber ve toz kekik ekilerek yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder