Kuşbaşı ( Kebap )



MALZEME
  • 750 gram koyun veya kuzu eti
  • 1 baş iri soğan
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI:
  • Koyun ve kuzunun kol ya da budundan alınmış yağsız etler kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • Etler bir kaba konur, üzerine zeytinyağı, tuz, ve isteğe göre diğer baharatlar eklenir.
  • Etler hem göze hoş gelecek şekilde hemde aralarında çok az boşluk kalacak şekilde şişlere saplanır.
  • Ayrıca tercihen şişlere domates ikiye bölünerek ve yeşil biberler de dizilir. Yanmış kömür veya odun közü üzerinde çevrilerek pişirilir.
  • Pişen domatesler ve yeşil biberler servis tabaklarının bir kenarına şişlerden çıkarılarak konur. Yine birlikte pişirilen kuşbaşı etler de tabakların diğer kenarına konur.
  • Karabiber ve toz kekik ekilerek yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder