Kazan Kebabı


Kazan Kebabı Malzemeleri
  • 3 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 300 gr. kıyma
  • 3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kazan Kebabı Yapılışı

   Patlıcanları soyun. Boyuna ikiye ayırın. Kıyma içerisine tuz, karabiber, ince doğranmış bir soğan ve kırmızıbiber ilave edilerek yoğrun ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayrın. Boyuna kesilmiş patlıcanların içine bir miktar kıyma koyun. Diğer taraftan bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı, halka halka doğranmış soğanlar, rendelenmiş bir domates konur. Bunların üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir. Ayrı bir kapta domates salçası suda eritilip üzerine tuz, karabiber atılır ve patlıcanların üzerine dökülür. Kabuğu soyulan domatesler ve biberler halka şeklinde doğranır ve tencereye konur. Hazırlanan bu malzemenin üzerine bir tabak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder