Kadayıf



Kadayıf Malzemeleri
  • 100 gr. Antep fıstığı içi
  • 250 gr. tereyağı
  • Yarım kg. çiğ tel kadayıf
  • 750 gr. şeker
  • Yarım lt. su
  • Yarım limon

Kadayıf Yapılışı
Kadayıfın yarısı 150 gr. yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır, arasına fıstık serpiştirilir, kalan kadayıflar tepsiye konur. Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır. Kadayıf fırında kısık ateşte üstü kızarana kadar pişirilir. Üstü pişen kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir, tepsinin kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür. Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra sıcak olarak şerbeti verilir ve servise sunulur.

Şerbet Yapımı
750 gr. şeker, yarım lt. su ile kaynayıncaya kadar ocakta tutulur. Kaynara çıktıktan sonra yarım limon sıkılır 5 dakika daha kaynatılır ve şerbet hazırlanmış olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder